Menu Sluiten

Screens

Vlakhangende zonwering / Verticale zonwering
Screens: de beste keuze wanneer u buitenzonwering wilt aanschaffen maar weinig doorloopruimte heeft bij uw ramen. Een screen bestaat uit een gesloten kast met een doek erin opgerold. Bij het uitrollen van het doek van de screen komt het doek verticaal voor (een gedeelte van) het raam te hangen.

Ritsscreens breda

Ritsscreens

De screens die wij in de meeste gevallen adviseren zijn zogeheten ‘ritsscreens’. Ze hebben hun naam te danken aan de werking; de zijranden hebben een speciale verdikking, die door een profiel begeleid wordt bij het sluiten. In de profielen aan de zijkanten van uw kozijn lijkt dus een soort rits te openen en sluiten bij het gebruik van uw screen. 

Het grote voordeel hiervan, en de reden waarom wij dit type screens graag plaatsen, is dat de screens hierdoor enorm windbestendig zijn. U kunt ze gerust gebruiken bij een stevige wind want ze zitten rondom het raam vast, dus de kans op scheuren is nihil en u zult geen last hebben van vervelend geklapper van het doek tegen uw raam. 

Een ander voordeel van deze screens ten opzichte van ‘normale’ screens is dat ze hierdoor ook fungeren als hor. Er zijn namelijk geen kieren aan de zijkanten door het profiel dat daar zit.

De doeken van onze screens zijn extra stevig doordat ze zijn gemaakt van glasvezel. De screens houden 85% van het zonlicht tegen. Hierdoor heeft u binnen toch nog aangenaam daglicht.

Wanneer u screens bij Ad Voesenek Zonwering (nabij Breda) aanschaft, kijken we samen met u naar uw wensen en de samenstelling van het doek dat daar het beste bij past. Denk hierbij aan de kleur van het screendoek en de optie om verduisterende doeken in uw screen te laten zetten.

Overkapping afsluiten met zeil? Met screens natuurlijk!

Screens, en dan met name ritsscreens, worden steeds vaker gebruikt om een veranda of overkapping af te sluiten. En dat is niet voor niks. Met screens behoudt u het echte buitengevoel doordat u ze pas sluit op het moment dat dat nodig is. Tegen de felle zon om overdag een koel plekje in de tuin te behouden, of juist om ‘s avonds lekker lang buiten te kunnen blijven zitten. Zónder insecten wel te verstaan.

Een screen is te plaatsen over een maximale breedte van maar liefst 6,5 meter. Hierdoor is het in vrijwel iedere veranda of overkapping mogelijk screens te laten plaatsen. Bij grotere openingen kunnen meerdere screens verdeeld worden tussen de palen, zodat de ruimte evengoed volledig afgesloten wordt.

screens in overkapping

Screens kopen in Breda

Wilt u screens kopen in Breda? Kom dan eens naar onze showroom om de hoek, in Bavel. We kunnen u daar voorzien van goede adviezen, perfecte service en scherpe prijzen! Ons werkgebied omvat Breda, Tilburg, Oosterhout en andere omliggende gemeenten. Wilt u screens kopen voor elders in het land? Neem dan contact met ons op voor overleg.

Bezoek ons!