Menu Sluiten

Serre zonwering | zonwering in lichtstraat

Een glazen zak zorgt voor extra daglicht in huis. Het buitengevoel wordt deels naar binnen gebracht. Maar er zitten ook nadelen aan. Zo kan het zonlicht dat recht in uw kamer schijnt behoorlijk fel zijn. Daarnaast warmt de ruimte sneller op wanneer dit eigenlijk niet wenselijk is. Gelukkig zijn daar ook oplossingen voor. 

De speciale serrezonwering is ontwikkeld om u de controle terug te geven over het zonlicht dat de kamer binnenkomt. Dit kan op verschillende manieren, die we u op deze pagina in het kort laten zien. In onze showroom kunnen we u nog meer voorbeelden en informatie geven over zonwering voor serredaken en voor lichtstraten.

Zonwering boven serre
Bovenliggende serrezonwering

Onderliggende of bovenliggende zonwering

Zonwering in een serre of andere ruimte met glazen dak (of glaskoepel), kan op twee plekken worden gemonteerd: binnen, onder het glas, of buiten en dus boven het glas. We noemen dit onderliggende en bovenliggende serrezonwering.

Beide soorten hebben eigen voordelen. Zo is onderliggende serrezonwering vaak iets goedkoper in aanschaf en blijft deze schoner omdat hij niet aan weersinvloeden onderhevig is. Nog een voordeel is dat u nooit omkijken heeft naar het weer; u kunt onderliggende serrezonwering te allen tijde uit laten hangen.

Daarentegen heeft bovenliggende serrezonwering ook een groot voordeel: doordat deze nog voor het glaswerk de zonnestralen tegenhoudt, filtert de zonwering hiermee een stuk warmte voordat deze uw kamer bereikt. Natuurlijk zal de schaduwplek welk gecreëerd is door onderliggende serrezonwering ook verkoeling bieden, maar voor het optimale resultaat moet u de bovenliggende hebben. Verwacht hier overigens geen wonderen van; een serre blijft nu eenmaal een plek die sneller opwarmt.

Heeft u al een idee of u onderliggende of bovenliggende serrezonwering wilt? Het is slim om foto’s van de serre / situatie mee te nemen naar onze showroom. We kunnen dan samen met u bekijken of uw keuze ook daadwerkelijk te realiseren is.

zonwering onderkant serre
Onderliggende serrezonwering
serre zonwering glazen dak

Allround Systemen

Onze leverancier Allround heeft een prachtige oplossing voor glazen daken.

De aluminium profielen van de serrezonwering van Allround zijn in iedere gewenste kleur verkrijgbaar zijn. Het doek, dat natuurlijk ook in verschillende dessins leverbaar is, sluit middels een ritstechniek naadloos aan op de profielen, dit maakt het systeem goed windbestendig. De kwaliteit van zowel het doek als het systeem is een van de belangrijkste redenen dat wij deze fabrikant geselecteerd hebben. 

Allround levert Serrezonwering met zowel bovenliggende als onderliggende systemen. 

Ook voor een lichtstraat hebben wij mooie oplossingen in ons assortiment. 

Bent u voornemens een lichtstraat te (laten) plaatsen? Wij werken samen met Niek Roos. Hierdoor weet u zeker dat zowel de lichtstraat als de bijbehorende zonwering perfect passend en van uitmuntende kwaliteit is. 

Meer informatie over zonwering in lichtstraten of bovengenoemde samenwerking geven we u graag in onze showroom. 

Serrezonwering kopen in Breda


In Bavel, vlakbij Breda vindt u onze showroom. Een plek waar we u graag informeren over alle mogelijkheden om uw zonwering aan te passen aan uw wensen. Kom gerust eens langs om ons brede assortiment te bekijken. Wij monteren serrezonwering in de omgeving van Breda, Tilburg en andere gemeenten in Noord-Brabant. Buiten Noord-Brabant helpen we u uiteraard ook graag, na overleg. 

Bezoek ons!