Menu Sluiten

Markiezen

Wie kent ze niet? De sfeer creërende, traditionele, ronde schermen. Markiezen hebben een compleet eigen charmante uitstraling, die ze dan ook gegarandeerd aan uw woning zullen toevoegen. Markiezen filteren het zonlicht voordat het uw raam bereikt. Het bijzondere aan de zonwering bij markiezen ten opzichte van andere typen zonneschermen, is dat markiezen door de beklede zijkanten ook het zonlicht aan die zijden tegenhouden. Hier heeft u profijt van wanneer de zon wat lager hangt of niet recht op uw raam schijnt. 

Wanneer u markiezen gaat samenstellen krijgt u verschillende keuzes. Zo kunt u kiezen uit houten markiezen, of aluminium markiezen. Hieronder leggen we u het verschil uit.

houten of aluminium markiezen

Houten markiezen

De klassieke variant van markiezen is de houten. De bovenkap en de zijschotten bestaan bij dit model uit hout. Daarbij krijgt u de keuze uit het toevoegen van een sierlijst aan de bovenkap en bij de zijschotten uit afgeschuind of gegolfd hout. Tevens is er een optie om een stormlat toe te laten voegen, om de markiezen extra stevig en weerbestendig te maken.

Aluminium markiezen

Deze versie van markiezen heeft de uitstraling van de klassieke variant, maar is een stuk onderhoudsvriendelijker. Door het gebruik van aluminium in plaats van hout hoeft u de kap en zijschotten niet te schilderen om de paar jaar. Het aluminium is op zo’n wijze bewerkt dat de zijkappen er uit zien als houten planken.

Hoewel op het eerste gezicht markiezen allemaal dezelfde vorm lijken te hebben, zijn er toch verschillende modellen. Bij het maken van een keuze voor een bepaald model, is uiteraard smaak van belang, maar ook de bestemming van de markiezen. Soms is bijvoorbeeld een hoge doorloop wenselijk, in dat geval is het verstandig dit mee te nemen in uw keuze. We informeren u in onze showroom graag over de mogelijkheden voor uw situatie. 

Doek van de markies

Heeft u al een idee van welke uitstraling u wilt benaderen met uw markiezen? Gaat u voor traditioneel of modern? Er is een zeer uitgebreide kleuren- en patronenkeuze. Hoewel we ons niet kunnen voorstellen dat hier geen geschikte keuze bij zit, is het zelfs mogelijk doeken uit andere collecties toe te laten voegen aan de markiezen.

Bediening van de markiezen

Behalve de keuze uit materiaal, extra stormlatten en type doek, zijn er nog meer extra’s toe te voegen aan uw markiezen. Zo kunt u voor de luxe van een motorgestuurde bediening kiezen. U hoeft niet naar buiten om de markiezen te openen, met een druk op de afstandsbediening zakken de markiezen voor het raam en kunt u door met uw dagelijkse bezigheden.

Markiezen moderne uitstraling

Markiezen voor bedrijven / bedrukte doeken

Markiezen aan de gevel van uw bedrijfspand? Dan bieden we de optie het doek te laten bedrukken met uw eigen logo. Zo bereikt u een herkenbare, professionele en verzorgde uitstraling. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Markiezen kopen in Breda

Bent u op zoek naar markiezen in de buurt van Breda? Ad Voesenek Zonwering is u graag van dienst. Onze showroom is gelegen in Bavel, Noord-Brabant. Dit is nabij Breda. Wij monteren markiezen en andere zonweringen in de ruime omtrek. Bij twijfel mag u altijd contact met ons opnemen. Wenst u meer informatie of bent u benieuwd naar de prijzen? Dan bent u van harte welkom in onze showroom. 

De koffie staat voor u klaar.

Bezoek ons!