Menu Sluiten

Pergola in de tuin

Een overkapping in de tuin is een ware toevoeging aan het woongenot. ’s Avonds langer buiten zitten en op warme dagen een verkoelend terras in de schaduw. Maar een houten overkapping kan niet altijd geplaatst worden en wordt niet altijd mooi gevonden. Bovendien neemt dit een stukje tuin weg, niet alleen in meters maar ook in het zicht. Een pergolasysteem is hier de perfecte oplossing voor.

Een pergolasysteem is zonwering op palen. Deze kan op zowel aan de gevel worden geplaatst als vrijstaand. Of makkelijker gezegd: op twee of op vier palen (bij de gangbare modellen). Om dit verder toe te lichten laten we hieronder wat voorbeelden zien.

De Cube - pergolasysteem

Deze pergola heeft een uiterst moderne, strakke uitstraling. Dit komt mede door de hoekige verschijning.

De Cube van onze leverancier mySun is zowel vrijstaand als aan de gevel te plaatsen.

Het solide frame kan worden uitgevoerd in RAL 9010 of RAL 7016 of in een andere RAL-kleur tegen een meerprijs.

De zonwering is geïntegreerd en deze is zowel horizontaal als in een hoek (zie foto boven aan deze pagina) in te stellen. Het slimme zipsysteem zorgt er tevens voor dat het doek windvast aan het frame gekoppeld is.

De Cube wordt standaard geleverd met motoren en afstandsbediening. U hoeft dus niet van uw plekje te komen om de zonwering te bedienen.

Cube pergola vrijstaand
plazaviva_weinor_pergola

De Plaza Viva Stretch van Weinor

De Plaza Viva Stretch is een van de pareltjes van producent Weinor. Deze pergola wordt aan de gevel bevestigd. In het slanke en moderne design zijn vrijwel geen schroefkoppelingen te zien, wat natuurlijk zorgt voor een stijlvolle uitstraling.

De Plaza Viva kan een maximale breedte van 6 meter en een maximale uitval van 5 meter bereiken, wat samen voor een behoorlijk overdekt terras zorgt!

De Plaza Viva Stretch is leverbaar in meer dan 200 framekleuren en meer dan 150 doekdessins. Geïntegreerde led-verlichting om ook in de avonden van de buitenlucht te kunnen genieten behoort tot de opties.

Het unieke aan deze pergola is de nieuwe regenwaterafvoertechniek waarbij u middels een (optionele) telescoopstaander een hoek creëert waar het regenwater naar toe loopt. U kunt dus gewoon buiten blijven zitten tijdens een zomerse bui. Daarnaast kan bij dit systeem de zonwering uitgeschoven blijven tot windkracht zes.

De Vinci Pergola

De Vinci Pergola is door dezelfde Nederlandse leverancier geproduceerd als de Cube. Deze pergola is geschikt om aan de gevel te plaatsen en vormt zo dus een verlenging van het leefgedeelte.

Het frame van de Vinci bestaat uit aluminium en kan in iedere gewenste RAL-kleur worden afgewerkt. Optioneel is de dimbare led-verlichting, waarmee u tot in de late uurtjes kunt profiteren van de pergola.

Op de afbeelding hiernaast ziet u een pupolaire toevoeging aan de Vinci Pergola: een volant. Met dit extra verticale doek houdt u de laaghangende zon tegen. Bovendien creëert u hiermee nog meer schaduw én privacy.

De pergola kan een oppervlakte overdekken van maximaal 30 m2. De zonwering is met een speciale ritstechniek verbonden aan het frame zodat ook wanneer het begint te waaien wind het doek stabiel blijft.

Vinci_Pergola_LED___vario_volant

Wat kost een pergola?

De prijs van een pergola is afhankelijk van het materiaal, het type, de afmeting en de extra opties die u aan de pergola wilt laten toevoegen. Dat is de reden dat wij geen prijzen van onze producten op onze website vermeld hebben. Uiteraard kunt u een prijsopvraag doen of langskomen in onze showroom, waar we u alle modellen en opties kunnen laten zien met de daarbij behorende prijzen. 

Onze showroom is geleden in Bavel, nabij Breda. Wij plaatsen zonweringsproducten, dus ook pergola’s, in de wijde omtrek. We zijn veelal in Noord-Brabant te vinden, maar kunnen op verzoek ook uw kant op komen indien u verder van Breda af woont. Neem gerust contact met ons op hierover. 

Bezoek ons!